A layerek illetve a "sütik" bemutatásával befejezõdött a JavaScript tanfolyam. Remélem akik figyelemmel követték a cikkeket, hasznosnak találták, és már készítik is a JavaScripttel "dúsított" oldalaikat. Akiket további információk, részletesebb leírások, referenciák is érdekelnek, azoknak mindenképp ajánlott szétnézni a Netscape oldalain. Itt az újdonságokról is találhatók friss leírások, letölthetõk dokumentációk.

Sajnos a JavaScript is küszködik egy betegséggel, azzal, hogy az egyes böngészõk nem teljesen egyformán kezelik a nyelvet. Ennek kiküszöbölésére csak egyetlen jó megoldás létezik: több böngészõben is teszteljük le az oldalainkat és az azokba ágyazott programokat! Aki komolyan foglalkozni akar honlapok tervezésével, kivitelezésével, megírásával, annak csakugyan elkerülhetetlen a JavaScript alapos ismerete, de nem hagyhatja figyelmen kívül a fenti problémát sem. Sajnos amíg a legelterjedtebb böngészõk egymással csatáznak, addig csak újabb és újabb eltérések várhatók...

Végezetül szeretnék köszönetet mondani Stefan Koch-nak a sok segítõ ötletért, amit a tanfolyam elkészítése közben adott, és természetesen az olvasóknak, akik végig követték a cikk egyes fejezeteit.

Sok sikert a további munkához és a honlapok tervezéséhez!

Juray Tamás

<< Vissza a tartalomhoz

Copyright Weblabor
© 1999-2000 All Rights Reserved